به گزارش مشرق، با وجود اینکه آخرین مهلت برای اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستهها ۱۵ آذرماه بود، اما بازنشستههای فدراسیون فوتبال همچنان به فعالیت خود ادامه دادند. تنها کسی که از سمت خود استعفا کرد، محمدرضا ساکت، دبیرکل فدراسیون فوتبال بود. مهدی تاج هم با قانون ایثارگری به فعالیت خود ادامه داد، اما سایر بازنشستهها که اتفاقاً تعدادشان هم کم نبود، همچنان به ماندن در سمتهای خود اصرار داشتند. علی کفاشیان، محمود اسلامیان، حیدر بهاروند، فریدون اصفهانیان و عبدالکاظم طالقانی که از بین این نفرات کفاشیان سعی کرد با استعفا از کمیته فوتسال شانس ماندن خود را بیشتر کند، اما به هر حال او هم شب گذشته (شنبه) مجبور شد از سمت نایب رئیسی هم استعفا کند.
بیشتر بخوانید:
واکنش ممبینی به جانشینی یک بازنشسته فوتبال
تحلیلهای مختلفی از استعفای شب گذشته علی کفاشیان وجود دارد، با این حال وقتی این استعفا همزمان با شب برگزاری مجمع میشود، میتوان اینگونه استنباط کرد که این هم بازی جدیدی است برای تحت الشعاع قرار دادن مجمع فدراسیون؛ چراکه همزمان با استعفای کفاشیان از نایب رئیسی فدراسیون فوتبال، فریدون اصفهانیان هم تصمیم به استعفا از کمیته داوران گرفت. در موازات این دو استعفا، خبر استعفای فریدون معینی از کمیته جوانان هم به گوش رسید تا این تحلیل که فدراسیوننشینها به دنبال تحت الشعاع قرار دادن مجمع هستند، بیشتر به واقعیت نزدیک باشد. با این حال شاید این سؤال به وجود بیاید که چرا اصفهانیان از هیئت رئیسه استعفا نکرده، چرا از استعفای اسلامیان، بهاروند و طالقانی خبری نیست؟ آیا این افراد شامل قانون نمیشدند و نمیشوند که همچنان به ماندن در فدراسیون اصرار میورزند؟
با این حال درباره قانون منع به کارگیری بازنشستهها، برداشتهای مختلفی از قانون وجود دارد. اینکه عضویت در هیئت رئیسه فدراسیون شغل نیست یا تحلیل دیگری مبنی بر شغل بودن آن وجود دارد، اما آنچه همه روی آن تأکید دارند، شغل محسوب شدن ریاست بر کمیتههاست. با توجه به اینکه رؤسای کمیتهها اسناد امضا میکنند، دستور میدهند و از منابع مالی بهره میبرند، طبق قانون نمیتوانند بازنشسته باشند و از همینرو علی کفاشیان مدتی پیش از ریاست کمیته فوتسال استعفا کرده بود و حالا نوبت به اصفهانیان رسید تا از ریاست کمیته داوران استعفا کند. در کنار این کنارهگیریها حالا این سؤال به وجود میآید که چرا بازنشستگان دیگر از ریاست کمیتهها استعفا نمیدهند؟
عبدالکاظم طالقانی که عضو هیئت رئیسه است، ریاست کمیته استانهای فدراسیون فوتبال را نیز به عهده دارد. از طرفی حیدر بهاروند طبق اساسنامه رئیس کمیته مسابقات فدراسیون فوتبال یا همان رئیس سازمان لیگ است. هر دو فرد نیز مانند دیگر رؤسای کمیتهها اسنادی را امضا میکنند، دستور میدهند و از منابع مالی بهره میبرند. حال این سؤال به وجود میآید اگر اعضای فدراسیون فوتبال که خیلی دیر یادشان افتاده به قانون احترام بگذارند و به دلیل بازنشسته بودن استعفا کنند، چرا طالقانی و بهاروند هنوز این کار را انجام ندادهاند؟ آیا قرار است موج استعفاها ادامه پیدا کند. طالقانی و بهاروند هم به جمع اعضای مستعفی اضافه میشوند یا قرار است اتفاق دیگری رخ دهد؟